Tävling: Vinn Bara ett barn av Malin Giolito Persson

Igår svarade författaren Malin Persson Giolito på frågor under vinjetten ”I din bokhylla”. Malin har också gett I min bokhylla ett signerat exemplar att tävla ut!

För att delta i tävlingen måste du skriva en kommentar till detta inlägg. Kommentaren ska bestå av:

 • Ett svar på frågan ”I vilket land bor Malin Persson Giolito?”.
 • En mening om varför just du ska vinna. (Typ: Jag vill vinna för att jag älskar böcker.)

Vinnaren kontaktas via mail (så glöm inte att ange korrekt mailadress när du kommenterar) och genom bloggen. Tävlingen pågår till på fredag, så skicka ditt svar före 23.59 den 20/5 2011.

Malin kommer signera boken och skicka den så jag kommer skicka vinnarens uppgifter vidare till henne.

 

Piratförlaget om boken:

Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem.

Misstankarna tas på största allvar. Alex tvångsomhändertas av socialen och polisen inleder en brottsutredning för att ta reda på vem det är som har behandlat Alex så illa. Sophia Weber, delägare på en liten advokatbyrå i Gamla stan, utses till Alex advokat.

Advokat Sophia Weber får aldrig företräda några massmördare, bankdirektörer eller våldtäktsmän med ordnade familjeförhållanden och bättre ekonomi än hon själv. Hon har väntat många år på den kallblodiga brottsling som hon tycker att hon förtjänar. Hennes senaste klient Alex Andersson, sju år gammal, väger inte ens trettio kilo. Han kan vare sig åtalas eller straffas, kan inte klockan och har ingen aning om vad en advokat egentligen håller på med. Ändå är det han som ska göra Sophia Weber känd.

 

 • Jenny L

  Kul med tävling!
  Malin Persson Giolito bor i Bryssel.
  Jag vill vinna boken för den låter väldigt intressant och gripande!

 • Malin

  Hon bor i Bryssel 😀

  Jag älskar att läsa böcker och eftersom att mitt sommarjobb gick i stöpet så ser detta ut att bli en låååång sommar med mycket läsning. ”Bara ett barn” låter väldigt intressant och med en handling som skiljer sig från de böcker jag brukar läsa. Skulle bli jätteglad om jag vann den!

 • Saga

  Jag vill vinna för att  boken verkar gripande och spännande, är en bokmal och har lust med en sådan bok, har inte läst sådana böcker på flera år och nu är det dags att börja igen tycker jag.

  Hon bor i bryssel.

 • Anne

   Hon bor i Bryssel, Belgien och jag vill vinna för att handlingen att göra något för ”bara ett barn” fångar mig!

 • Ann-Katrin Nnamaka

  Hon bor i Belgen. Jag vill vinna för jag älskar Malins fina språkkänsla och de två böcker jag läst har gjort att jag redan längtar till nästa

 • Josefine Linden

  Malin bor i Belgien. Jag skriver roman om ett barn som far illa och skulle älska inspiration i form av Malins underbara språk!