En dag läste även jag En dag

Bok: En dag
Författare: David Nicholls
Förlag: Printz Publishing

Ok, jag erkänner, jag kan vara sist av alla med att läsa En dag. Till en början missade jag den faktiskt, och visste inte ens om att folk pratade om den. Sen började jag känna igen omslaget. Men eftersom omslaget är urfult lockade det inte till läsning alls. Så jag läste den inte. Jag hade nog aldrig läst den om det inte varit för att det passade så bra. När Piratförlaget lanserade det nya lilla formatet på böcker fick jag några av pappa, och en av dem var just En dag. Jag fortsatte dock på den inslagna vägen och läste den inte. Men så skulle jag åka till München och orkade inte bära en tung bok. Så det blev den här lilla saken. Och vilken tur. För den är urbra!

Boken börjar den 15 juli 1988. Det är inte då Emma och Dexter träffas första gången, men det är första gången de umgås på riktigt. Sedan får vi följa dem genom åren, just den 15 juli varje år. Det är inte så att de alltid är tillsammans det datumet, men den dagen blir ett tvärsnitt av deras liv, som oftast är väldigt olika. Ett smart grepp, som funkar. Det hade lika gärna kunnat sluta i platt fall. Men En dag är varm, rolig, mysig, ledsam, medryckande, härlig. Och om du är ännu mer efter än vad jag var och inte har läst den än, gör det!

betyg

 • Nej du var inte sist!
  Jag har inte läst den, vet inte varför, men den har inte tilltalat mig så pass att jag skaffat hem den.

  Ha det så bra!

  Kram
  Annica (Bokform)

 • Då är det väl helt fel att pressa dig, men den var absolut läsvärd! 

 • Josefine Linden

  Jag har än så länge läst endast halva. Vågar knappt säga det till Pia;) Nu är jag nyfiken på vad Piratförlaget har för litet format? Eller är det Excess vi pratar om? 

 • Japp, Excess.

 • Josefine Linden

  Ok, men det är väl pocketförlagets? Eller, de ägs av Pirat? Läste du hela i Excess alltså, kanske ska ta ner min de la Motte från prydnadsplats till nästa resa.

 • Du har helt rätt, det är Pocketförlagets format. Men dels äger Pirat en del i Pocketförlaget och dels fick jag boken av pappa som fick den av Pirat. :)

 • Josefine Linden

  Ah! Jag har faktiskt undrar över det, om de är connectade!